Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad är det som administreras?

För något år sedan gick landstingsrådet Robert Uitto ut i lokalpressen och slog sig för bröstet och förklarade att Landstinget är länets största arbetsgivare med 4 000 anställda och en omsättning på 3,2 miljarder.

Annons

Han jämförde landstinget med ett stort företag.

Tittar man då på landstinget med ”företagsögon” ser man att omsättningen per anställd är 800 000 kronor. Det finns inget företag som går runt på den låga omsättningen, det finns bara pengar till lokaler och löner, ingenting till verksamhet och produktion. M.a.o. man är konkursmässig.

Där står landstinget i dag och man kommer då med ett förslag på att ytterligare skära ned på verksamheten ”produktionen”. Det som ska angripas är administrationen, som ökar trots att länet minskar i invånarantal. Vad är det som administreras? Är det administrationen i sig som drar med sig så omfattande administration? Behövs det verkligen 5 landstingsråd? Och all utredningspersonal, vad är det man utreder?

Utgår man från omsättningen 3,2 miljarder, så är det 1 000 anställda som ska bort från landstinget, och det är inte läkare eller annan sjukvårdspersonal som har patientkontakt.

Företagsekonom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel