Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VA-chefen: "Det är slarv och mänskliga faktorn"

Slarv och den mänskliga faktorn är orsaken till att kommunen inte skött sin upphandling, enligt Bergs VA-chef Egon Karlsson.
– Det är trist att det blivit såhär, säger han.

Annons

Han kan inte peka på någon särskild orsak till varför kommunen inte upphandlat grävmaskinstjänster sedan 2010.

– Det är den mänskliga faktorn, det har helt enkelt inte blivit av, säger Egon Karlsson.

Har ni gjort någon medveten bedömning att ni inte behöver upphandla den här tjänsten?

– Nej det har vi inte, det är bara det att det inte har blivit av och det är jättesvårt att säga precis varför. Det är inte medvetet för att jävlas med någon.

Finns det inget system som säger till när ett kontrakt håller på att gå ut?

– Nej, det gör inte det och när åren går så rullar det iväg och det är svårt att säga den direkta orsaken till att det blivit såhär, säger Egon Karlsson.

Har ni använt samma företag sedan kontraktet löpte ut 2010?

– Ja i stort sett har det varit det. De har varit kompletta och inarbetade, någon gång har vi tagit in någon annan. Det är inte för att främja en enskild företagare utan det har fungerat väldigt bra och rullat på bara.

I mars begärde Länstidningen att få se det senaste avtalet för maskintjänster och den 15 april startade Bergs kommun en upphandling.

Är det en tillfällighet?

– Det har varit på gång tidigare men det har varit tidsbrist som gjort att det blivit fördröjt, tyvärr är det så det är men nu ska det absolut bli skärpning, säger VA-chefen.