Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

(V)ulgärpropaganda

I brist på egen gemensam politik ägnar sig socialdemokrater, miljö- och vänsterpartister i huvudsak åt att med vulgärpropaganda och överdrifter slå ned på alliansens politik.

Ett sådant exempel är att man påstår att alliansen har skapat ”dagens massarbetslöshet”. Faktum är att fler har arbete i dag än när alliansen övertog regeringsansvaret 2006. Trots en finanskris med åtföljande lågkonjunktur som drabbat stora delar av vår industri så är arbetslösheten inte högre än den var 2005 under brinnande högkonjunktur. Genom en ansvarsfull ekonomisk politik är nu Sverige snabbt på väg bort från både finanskris och lågkonjunktur!

Ett annat exempel är sjukförsäkringen där de rödgröna använder uttryck som ”stupstock” för den periodvisa prövning av arbetsförmågan som innebär, i motsats till den socialdemokratiska regeringen, att vi från alliansens sida bryr oss om de som sjukskrivits eller förtidspensionerats. Däremot tvingas ingen som är cancersjuk eller inte arbetsför på grund av annan sjukdom, till att arbeta såsom den rödgröna vulgärpropagandan påstår. De som emellertid har arbetsförmåga eller får förmåga efter rehabiliteringsinsatser ges chans att komma tillbaka till den arbetsgemenskap och återfå förmågan att försörja sig själv som de flesta av oss värdesätter mycket högt i livet.

Inom alliansen är vi noga med att i första hand redovisa vår egen politik för väljarna, inte beskriva vilket elända som medborgarna drabbas av om motståndarna vinner valet.

Lennart Ledin (FP)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel