Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utredning om gruppvåldtäkt läggs ner

Polisen saknar spår i utredningen om gruppvåldtäkten i Hammerdal i mars.
Nu läggs fallet ner.
– Vi har ingenting alls att gå på, säger utredaren Sanna Mattsson.

Det var i början av mars som en kvinna i 20-årsåldern anmälde att hon blivit våldtagen utomhus av minst fyra för henne okända män i Hammerdal.

Polisutredarna har nu undersökt alla tips och spår utan framgång och under tisdagen förväntas förundersökningsledaren lägga ner utredningen.

– Det har inte kommit in några fler tips som vi kan bearbeta så i morgon (tisdag) kommer jag att lägga ner ärendet, säger Sanna Mattsson vid Jämtlandpolisens avdelning för grova brott.

Våldtäkten ska ha inträffat tidigt en söndagsmorgon och inga vittnen har gett sig till känna.

– I dagsläget har vi tyvärr inget mer att gå på, det har inte kommit in några tips. Det finns inga vittnen över huvud taget utan det är bara målsägandes vittnesmål vi har, säger Sanna Mattsson.

Polisen lämnade bland annat in kvinnans kläder till Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, för spåranalys, men även det utan framgång.

– Det gjorde vi för att hitta DNA från någon annan person men där hittade vi inga spår som vi kan bearbeta vidare mot någon gärningsman, säger Sanna Mattsson.

Enligt uppgifter som kom fram i början av förhören kring händelsen ska den 20-åriga kvinnan ha bitit en av gärningsmännen i halsen och även uppgett att de pratade ett språk hon inte förstod.

Har ni haft någon misstänkt inne på förhör under den här tiden?

– Nej, inte någon.

Våldtäktsanmälan ligger kvar i polisens system, men fallet utreds inte aktivt i och med att utredningen läggs ner.

– Men vi kan öppna ärendet igen med ett knapptryck om det skulle komma in några nya uppgifter, att det läggs ner betyder att vi inte arbetar aktivt med det just nu.

När media rapporterade om den anmälda gruppvåldtäkten förstärkte polisen närvaron i Hammerdal av rädsla för oroligheter hämndaktioner.