Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utredning om fler krogar i hamnområdet

Thomées framtida hemmahamn kan bli vid Badhusparken. En ny utredning ska också undersöka om fler restauranger ska kunna öppnas i hamnområdet.

Som LT tidigare berättat finns det redan i dag intressenter som vill ta över Thomée. Båtklubbssammanslutningen Z-båt, som består av 13 olika båtklubbar runt om i länet, har lyft upp handen. I grunden vill Z-båt två saker: Dels att rädda kvar turistattraktionen Thomée och dels att frigöra utrymme för fler centralt belägna båtplatser.

Kommunalrådet AnnSofie Andersson (S) är inte helt oäven:

– Det handlar om att eventuellt flytta båten från sin nuvarande plats till en ny båtplast vid Badhusparken och på så vis frigöra fler båtplatser. Det är ju lång kö på båtplatser i Östersund och det skulle kunna finansiera en del av driften för Thomée, sade hon till LT för drygt en månad sedan.

En hamnutredning ska kasta ljus över frågan. Utredningen har dragit igång och ligger på samhällsbyggnadsförvaltningens bord sedan försommaren. Det handlar om att klargöra vad hamnområdet ska användas till i framtiden och en del är att se om det är möjligt att skapa plats för fler båtplatser. Ett förslag är att flytta Thomée till Badhusparken i anslutning till minigolfbanorna.

Ett annat uppdrag är att undersöka förutsättningarna att öppna fler restauranger runt hamnen.

– Sen har vi fått uppdrag att titta på hela sträckan från Badhusparken till etapp 1 i Storsjö Strand vid gamla Beijers. Vad ser vi framför oss för utveckling här kring exempelvis serveringsmöjligheter av olika slag, restauranger och stadsliv längs kaj och strand, säger Lars Andersson, chef på samhällsbyggnadsförvaltningen.

Planen är sedan tidigare att de första framtida byggnaderna vid gamla Beijers ska innehålla någon form av restaurangverksamhet.