Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utredning i Berg får bakläxa

Utredningen om att införa LOV, valfrihet inom vården, i Berg får bakläxa.

Kommunfullmäktige valde tidigare i veckan att återremittera ärendet och låta vård- och omsorgschefen Helen Rikardsson reda ut ytterligare ett par frågeställningar innan de fattar ett beslut.

– Det är många frågor som är obesvarade. Dessutom är utredaren generande positiv till privatisering, vilket gjort att hon inte utrett alla aspekter, sa Vidar Eriksson (V) från talarstolen.

Han fick mothugg av bland annat verksamhetsnämndens ordförande Torsten Medalen (C):

– Det här är ett beslut för framtiden. Bara för att vi säger ja till LOV i dag betyder inte det att vården läggs ut omgående. Under överskådlig tid kommer nog kommunen ändå stå för merparten av vården.

Men efter votering stod alltså klart att en tredjedel av församlingen ville ha återremiss. Helen Rikardsson ska nu utreda frågan om LOV ytterligare. I september ska fullmäktige fatta det slutgiltiga beslutet i frågan.