Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utredaren sågar hemstadens OS-planer

Centerpartisten Jöran Hägglund är den som utreder Stockholms OS-ansökan. I den finns ingen plats för Östersund enligt ex-jämten.

I en intervju med Radiosporten sågar OS-utredaren Jöran Hägglund idén om att inkludera Östersund i en ansökan till OS 2022.

– Ska Sverige ha en chans att få ett OS så måste det vara ett koncept som kan få gehör hos IOK. Och då är det väldigt tydligt att det är ett sammanhållet koncept som gäller, säger den förre Brunflobon till sverigesradio.se.

I ett sådant koncept är det alltså inte aktuellt att lägga skidskyttetävlingarna i Östersund enligt Hägglund. Åre som värd för de alpina disciplinera är dock aktuellt.

– Jag har tagit emot underlaget. Men mitt uppdrag är att beskriva de ekonomiska konsekvenserna av ett OS med i princip allt i Stockholm, förutom de discipliner där fallhöjden kräver att det går i Åre, säger Jöran Hägglund.