Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utomjordingar på Sikåsbesök

Det var fullsatt i föreningshuset när 2014 års Sikåsrevy har premiär i går kväll. 50 år efter husets första revypremiär kommer Mars på besök.

Det är en del buskis och under bältet, för många darlingar som inte dödats men däremot en och annan åldring som stryker med. Det är helt obetalbara minspel, snygg sång, lokala gliringar och både drastiskt och tänkvärt emellanåt. Som om hela universum velat vara med och göra revy. Och lite så är det också. För som en röd tråd rör sig två marsianer genom revyn och betraktar jorden i allmänhet och Jämtland, universums medelpunkt, i synnerhet.

Alla inblandade har gjort ett hästjobb. Hans Nitzler står själv för all text, musik och regi. Jag tycker dock att man hade kunnat slopa flera nummer helt, särskilt gaybröllopsnumret där skämten är riktigt unkna. Många texter hade mått bra av att få ett rappare flöde med kvickare väg till poängen. Men visst finns många poänger och flera av amatörskådespelarna är mycket bra. Jag gillar bland mycket annat Linda Westermarks sånginsatser och trygga scennärvaro, Majvor Olofsson med sin bitiga bredjämtska som benbruten 89-åring och allra mest gillar jag Laila Sandqvists obetalbara minspel, gestik och timing i en rad roliga roller. Den vanliga uppfattningen att det inte är lika roligt när kvinnor klär ut sig till män som tvärtom kommer helt på skam när hennes bredbenta gubbe förkastar internet. Ensemblen är också väldigt samspelt och hanterar ett kort teknikstrul och borttappad text på ett snyggt sätt.

Ett genomgående tema är den tekniska utvecklingen kontra möten i det verkliga livet, där det senare alltid och inte särskilt oväntat, avgår med segern. Här finns också en hel del lokala passningar som delvis går mig förbi, vilket är som det ska vara i en lokalrevy. Revyn spelar i Sikås till och med den 8 februari och ger sig sedan ut på turné till Arvesund, Storfinnforsen, Aspås, Vigge, Trångsviken, Månsåsen och Östersund.