Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utkräv ansvar

Nu har vi på kort tid haft tre fall där man svikit sitt ansvar för människor och miljö. Först var det den stora skogsbranden i Västmanland. En släckningshelikopter flög förbi brandhärden och anropade sin chef med fråga om han skulle ingripa och försöka släcka branden. Han fick nej av sin chef, vilket var ett grovt tjänstefel.

Räddningstjänsten i Danmark frågade vår räddningstjänsten om de skulle komma med helikoptrar och hjälpa till med släckningen av branden men fick nej.

Brandkåren som åkte ut till brandhärden körde så mycket fel att de kom fram till eldhärden 45 minuter senare än vad de hade gjort om de tagit rätt väg! Låter inte klokt, att ortens brandkår inte känner till vägar och orter inom sitt ansvarsområde. Ansvariga för de tre felen, fadäserna, måste straffas med avsked och böter för att undvika att så grava fel som här inte upprepas alltför ofta.

Otrygg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel