Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utklassning i högklacksracet

Köpmannamarknaden samlade mycket folk, trots regn och rusk.

Kommersen pågick på gator och torg, musiken flödade och Mackan Olofsson visade sig vara en hejare på att springa i högklackat.

Vädrets makter var på dåligt humör när årets Köpmannamarknad gick av stapeln. Men Strömsundsborna lät sig inte avskräckas av regnet.

– Man är väl inte gjord av socker, tyckte en besökare.

Torget var bilfritt denna dag och köpmän och olika organisationer fyllde platsen med sina stånd. Kunderna sökte gärna skydd under tälttaken, och då kunde det ju bli en och annan affär också. Många aktiviteter pågick samtidigt bland alla marknadsstånd. På torget kunde man få underhållning av Inge Jorm, rösta på Strömsunds snyggaste glasögonbärare eller lyssna på tal av handikapporganisationerna. I parken hölls barnaktiviteter med ansiktsmålning och Cirkus Kul & Bus.

Storgatan kantades av hundratals åskådare när det spännande Högklacksracet skulle gå av stapeln. Marcus "Mackan" Olofsson gav intrycket av att ständigt ha sprungit i högklackat, och lämnade redan från början hela startfältet bakom sig. Han utklassade alla och tog en överlägsen seger. Mackan hade rustat sig med både hjälm och knäskydd och berättade att han hade tränat intensivt:

– Ja, farsan och jag har tränat varje dag.

Pappa Jörgen Olofsson deltog också i tävlingen, men slutade på en neslig jumboplats.