Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uteslutna SD-medlemmar polisanmäls

Turbulensen inom länets Sverigedemokrater fortsätter.

På torsdagen polisanmäldes två tidigare partimedlemmar för förskingring.

Annons

För ett par veckor sedan uteslöts Sverigedemokraterna Carl Festin och Gerhard Carlsson ur partiet. Carl Festin uteslöts för att han är för ett moskébygge i Östersund och bland annat har skrivit ett medborgarförslag i frågan. I Gerhard Carlssons fall handlar det om att han ska ha "betett sig illa mot andra medlemmar", enligt Martin Kinnunen som är pressansvarig hos Sverigedemokraterna i en kommentar till Jämtlandsnytt.

Och nu fortsätter striden inom partiet.

På torsdagen polisanmäldes de två medlemmarna för att ha förskingrat lokalföreningens partikassa.

"De två medlemmarna blev uteslutna ur partiet med omedelbar verkan den 17 september 2013. Detta har inte hindrat dem från att den 21 september länsat föreningens bankkonto på en stor summa pengar för egen räkning. Kontoutbetalningarna visar att pengarna blivit insatta på deras privata konton", skriver partiets distriktsordförande, Ronny Karlsson i ett pressmeddelande.

Carl Festin hävdar i en kommentar att de inte stulit pengarna, enligt uppgift drygt 14 000 kronor, utan har enbart låst dem för att stoppa kommande utbetalningar till moderpartiet.

Dessutom kontrar nu de två uteslutna partimedlemmarna med att polisanmäla distriktsordförande Ronny Karlsson samt ytterligare sex SD-politiker för förtal.

"SD-riks styrelse står nu således inför tämligen säkra fakta att de uteslutit Gerhard Carlsson och Carl Festin på förtal och brottslig grund. Uteslutningar som berörde de två som enligt demokratisk ordning fått teckningsrätten för föreningen. Att förtalet och uteslutningarna var i syfte att komma över Östersundsföreningens partistöd är således en logisk tanke", skriver Carl Festin i ett yttrande.