Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utematte inledde läsåret på Åre skola

På Åre skola stod matte på schemat redan första dagen. Fast utomhus och på ett lättillgängligt och lekfullt sätt som eleverna gillade.

På Åre skola har många förändringar skett sedan förra året. Två klasser har försvunnit och skolan är numera hem för förskoleklass och första till och med tredje klass, totalt cirka 100 barn.

Fyran och femman har flyttat till Duved och det betyder mer och bättre plats för eleverna som är kvar. Det finns till och med plats att växa, förskoleklassen är inte så stor som man trott.

När LT tittar in är det samling för gruppfoto på skolgården. Lärare Lisa Rådenman håller i kameran.

– Vi ska ta bilder för att lägga ut på vår hemsida, säger hon.

Eleverna radar upp sig, de flesta från ettan, tvåan och trean, förskoleklassen är ledig måndagar men har inbjudits att vara med om de vill.

Sedan kastar man sig direkt in i ett matteprojekt där eleverna ska lära sig räkna, fast utomhus, på ett praktiskt och lekfullt sätt.

Det kallas utematte och barnen delas in i grupper med ettor, tvåor och treor. Sedan går de runt till olika stationer på gården.

I nytillträdde rektorn Björn Bergetofts grupp gäller det att kasta påsar i rätt ring för att få så många poäng som möjligt. Men man ska räkna ihop poängen också.

Barnen är ivriga och tycker det är kul. Rena leken faktiskt.