Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utebliven sammanslagning av pastoraten kan bli miljonsmäll

Efter en något märklig beslutsvurpa i Härnö- sands stiftsstyrelse finns det skäl att tro att Bräcke och Revsunds pastorat kan åka på en miljonsmäll kring den planerade samman­slagningen av de två pastoraten.

I stället för att som planerat verkställa sammanslagningen nu till årsskiftet är det inte uteslutet att den penningbesparande sammanslagningen äger rum först vid ingången till nästa mandatperiod, det vill säga 2014. Skälet är att man i Sundsjö sockenråd tycker att sammanslagningsprocessen har gått för raskt fram.

– Det här är mycket, mycket märkligt, säger Revsunds kyrkoråds ordförande, kyrkans väls Ingrid Kjelsson.

– Stiftet tar initiativ och uppmanar oss att i besparingens namn tänka sammanslagningar av församlingar och pastorat och vi har under de senaste åren jobbat stenhårt för att sammanföra Bräcke och Revsunds pastorat.

– Bland andra har kyrkoherde Eva Eriksson gjort ett bra arbete med att slå samman två arbetslag till ett.

Båda kyrkorådsordförandena, Anna Lindström (S), Bräcke-Nyhem, och Ingrid Kjellson, Bodsjö-Revsund-Sundsjö, har skrivit brev till stiftet med begäran om sammanslagning 2011.

– Någon annan tidpunkt passar inte oss som så till den grad fokuserat och lagt ner energi och kraft på 2011, säger Ingrid Kjelsson.

Resultat av Sundsjöinlagan är att de båda kyrkorådsordförandenas ansökningar dragits tillbaka med avsikt att skjuta upp sammanslagningen till 2014, efter nästa kyrkoval.