Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utbyte skapar utveckling

Svar på insändare från Göran Edman i LT den 19 december: Till skillnad från Edman och Rättvis Demokrati anser kommunledningen att internationellt utbyte skapar utveckling. Redovisning av samarbetet med Irkutsk har gjorts vid ett kommunfullmäktige. Jag har även besvarat frågor vid allmänhetens frågestund.

I december var det tjänstemän från vård- och omsorgssektorn och elever från kulturskolan i Irkutsk som besökte oss. Strömsunds kommun har mycket att lära och inspireras av kulturskolan i Irkutsk.

Under åren har elever och skolledning från grundskolan och gymnasieskolan varit på besök i Irkutsk. Samarbetet bygger på att värdlandet står för kostnaderna på hemmaplan medan resan bekostas av respektive kommun.

Kommunen har en internationell policy antagen i kommunfullmäktige 2005 och reviderad 2012, även du deltog i beslutet.

Kommunen har sedan 2009 inte några banklån.

De 600 jobb som du hänvisar till är framtagna utifrån kommande pensionsavgångar.

Edman är också orolig över att jag är aktiv på Facebook. Där skrev jag om den middag han refererar till, så hemlig var den inte. Kommunhuset är krisledningscentral, därför finns kodlås. Besökarna får i dag anmäla sig i receptionen som alltid är bemannad.

Gudrun Hansson (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel