Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utbyggd sporthall 2015?

Den framtida om- och tillbyggnaden av Sporthallen i Östersund börjar klarna. I tisdags tog kommunstyrelsen beslut i frågan.

Sporthallen är tänkt att få en ny entré och en till läktare i a-hallen. Tidigare var planen också att Jämtlands Gymnasium skulle ha ett restaurangkök i utbildningssyfte i byggnaden. Men skolan ändrade sig på grund av lågt söktryck och då fick kommunen tänka om.

I tisdags tog kommunstyrelsen i Östersund ett beslut om ett nytt projekteringsarbete, vilket maximalt får kosta sju miljoner kronor.

I det nya förslaget av om- och tillbyggnad flyttas en så kallad "social yta" från a-hallsnivån ner till markplan, där restaurangköket skulle ha legat.

Kommunstyrelsen får också i uppdrag att utreda om byggandet kan vara klart till hösten 2015, vilket både gymnasieförbundet och basketen vill. Det ska redovisas vid kommande budgetkonferens inför budgetdirektiven för 2015.

Det nya förslaget gör att utbyggnaden mot Regementsgatan blir mindre, vilket i sin tur ger en billigare prisbild, vilket Sporten har skrivit om.

– Basketen hade önskemål om sociala ytor, men nu berättar man att man inte har behov av VIP-loger, som ishockeyn och fotbollen. Det räcker med att dessa ytor kan inrymmas i matserveringen, sa Pär Jönsson (M) till Sporten tidigare.

De preliminära siffrorna för kostnaden säger att det första förslaget – med restaurangkök – beräknades kosta 94 miljoner kronor. Det nya alternativet har en preliminär kostnad på 83 miljoner kronor.

Både Jämtland Basket och Jämtlands Gymnasium har gett sitt okej till alternativet. De betonar att miljön i lokalerna är viktiga, särskilt entrén. De vill gärna se "trevliga öppna ytor som enkelt kan skärmas av".

Dessutom kan båda parterna utnyttja de sociala ytorna om de ligger på markplan.