Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ut på Storsjön för instrument åt barnen

Musikinstrument för en miljon.
Nu är insamlingsturnén till barnen på Östersunds sjukhus igång på riktigt.

Annons

Östersund, Verkön, Fröjdholmen, Arvesund. Ja insamlingsturnén Basse on Tour kommer under de närmaste tre dagarna ha minst sagt fullt upp. Med hjälp av Storsjöns krafter hoppas stiftelsen kunna få i hop en miljon kronor. Pengar som oavkortat kommer gå till barnen på Östersunds sjukhus.

– I år kommer det bli musikinstrument för barnen, det här känns väldigt bra, säger Tord Wickzell, projektledare för Basse on tour.

Vinden friskade i och mörka moln hopade sig under tourens första dag. Men ombord gick ändå de personer som köpt sig en tur mot Verkön tillsammans med Basse on Tour.

– Pengarna går ju till en bra sak och det känns bra att stödja det, säger Marlene Johnsson som tillsammans med vännerna Pelle Bergstrand, Ida och Erika Wickzell väntade på att ångaren Östersund skulle lämna hamnen.

Har ni lyckats sälja alla biljetter till turerna?

– Till den första turen år 85 procent av biljetterna sålda och till den andra cirka 70 procent, säger Tord Wickzell.

Tidigare år har ni turnerat med skoter och nu är det med båt, blir det flyg nästa år?

– Vi har faktiskt fått förslag på motorcykel. Vi får väl se, säger Tord Wickzell.