Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

USM-silver för Östersund Basket: "Starkt utifrån våra förutsättningar"

Östersund Basket hade två lag med i helgen Final Four i USM i Huskvarna. H17-laget gick bäst och tog silver efter finalförlust motFryshuset.
H16-grabbarna slutade fyra efter två förluster.
– Vi gjorde vad vi kunde. Starkt gjort utifrån våra förutsättningar, säger Torbjörn Gehrke.

Kanske hade det gått annorlunda om inte matchschemat hade varit så pressat. ÖB:s H16 tvingades spela både semifinal och bronsmatch under en och samma dag. Det var extremt tufft för Östersund som hade flera spelare som även fanns med i H17-laget.

– Vi påpekade det här för över en månad sedan, utan bifall. Alla andra klasser spelade max en match per dag. Det skapar orimliga förutsättningar för oss landsortsföreningar, som inte har tillräckligt många spelare, säger Gehrke, som coachade H16-laget.

Musten tog förstås slut hos de dubblerande ÖB-spelarna, vilket påverkade resultatet.

– Vi coacher ville inte riskera killarna hälsa och roterade därför på alla spelare i bronsmatchen. Många 01:or fick spela och gjorde det bra.

H17-laget vann alltså USM-silver. Segern mot Mark i semifinalen följdes av en guldfinal mot Fryshuset, som äf fullt av landslagsspelare.

Som väntat blev den nöten för hård att knäcka och Östersund föll med 66–81.

Östersund krigade på bra och hade 37-43 i början på tredje perioden. Närmare än så kom inte Mats Lundqvists lag denna gång.

Ett USM-silver är ändå en av de största framgångar som ett Jämtlandslag åstadkommit i basket. Bara att applådera alla inblandade ledare och spelare.

Störst plus i finalen går till Olle Lundqvist, som matchades nästan non stop (38 minuter). 21 poäng, 18 (!) returer och 6 assists visar hur produktiv han var. Han blev även nominerad till All Star Team i H17.

Fotnot: URM är det officiella namnet för 16-årsklassserna.