Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

USA:s hiphop-stjärnor hyllar Obama

Annons


Barack Obamas seger i USA:s presidentval skapar en glädjevåg bland landets afroamerikanska stjärnor.

-Hoppet segrade. Det känns som om allting är möjligt nu, säger Oprah Winfrey.

"It's been a long time coming

But I know a change is gonna come"

(Sam Cooke, 1964)

Historia har skrivits. Under tisdagen - 40 år efter mordet på Martin Luther King - valdes Barack Hussein Obama till USA:s förste svarte president och över hela landet jublades det bland hans anhängare.
"Något stort har hänt"

Undersökningar gjorde gällande att hela 97 procent av USA:s afroamerikanska befolkning hade röstat på demokraten Obama - och hyllningarna lät inte vänta på sig från de svarta inom nöjesindustrin.

-Något riktigt stort har hänt, något som vi inte trodde att vi någonsin skulle få uppleva, säger Oprah Winfrey i BBC News.
Självcentrerad P Diddy

R'n'b-artisten Usher knöt an Obamas seger till de svartas historia i USA:

-Det här är belöningen för alla uppoffringar, säger Usher och nämner Martin Luther King, Rosa Parks och andra som har medverkat i medborgarättskampen.

Hiphopstjärnorna Jay-Z, Mary J Blige och P Diddy uppträdde tillsammans inför presidentvalet för att uppmana alla att gå och rösta på Obama. Senare förklarade P Diddy valutgången på ett mer självcentrerat sätt.

-Det var min röst som fick honom att segra. Ok, det kanske inte är sant men det var den kraften jag kände när jag röstade, säger Diddy enligt brittiska NME.
Hyllning av Nas i Oslo

Rapparen Will I Am (Black Eyed Peas) släpper "It's a new day" för att hylla Barack Obama, med gästsång av Scarlett Johansson och jazzlegenden Herbie Hancock.

Även Sverigeaktuella Nas, som uppträdde på "Rock the bells" i Stockholm under självaste valdagen, spelade in en Obama-låt i Oslo kvällen innan.

-Vi var på middag när någon undrade vad vår svarta president skulle tänka under valnatten. Då sa Nas: "Sätt på en mikrofon - jag ska snacka om det". Och resultatet blev "Election Night", säger DJ Green Lantern, Nas musikkollega, till MTV News.

Mer läsning

Annons