Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Urusel väg ska rustas upp

De har väntat i många år, men nu har Trafikverket sagt att de ska sätta vägspaden i marken – om tre år.

Det var inte igår som invånarna i och kring Havsnäs konstaterade att vägstandarden mellan Lövberga och Alanäs var under all kritik. För ganska exakt två år sedan fick den massiva kritiken från ortsbefolkningen och kommunledningen Trafikverket att ge upp – åtminstone vad gäller brevväxlingen.

""Det är tydligt att ni upplever en osäkerhet om såväl Trafikverkets planeringsprocess som de gällande planerna. Detta i kombination med en engagerad allmänhet, underlättas inte av en dialog via brev", konstaterade verket.

Nu har det alltså gått lite drygt två år och Trafikverket lovar att sätta ner spaden i vägen.

Men det blir inte i år. Eller nästa år. 2017 tas det första spadtaget och 2020 ska den 26 kilometer långa vägsträckan vara upprustad för cirka 70 miljoner kronor.

Strömsunds kommun är glada för beskedet och säger så här i ett pressmeddelande:

"Havsnäsvägen, den 26 kilometer långa sträckan mellan Lövberga och Alanäs, har i många år varit mycket dålig. Under tjällossningen på våren är den väldigt svårkörd och klagomålen från boende och turister har varit många. Vägen har vid flera tillfällen legat på Regionförbundets (tidigare Länsstyrelsen) lista men ej blivit prioriterad för den så kallade Länstransportplanen. Nu har sträckan lyfts in på Trafikverkets bärighetslista, en annan typ av finansiering för bärighetsåtgärder, och upprustningen kommer äntligen att bli av".

– Vi har under åtskilliga år haft dialog med Trafikverket om vägen och det stora behovet av upprustning. Vid vissa tider på året är vägen förskräcklig och det ställer till stora bekymmer. Beskedet gläder mig, det är ett tecken på att våra påtryckningar gett resultat. Det betyder oerhört mycket både för våra invånare och för de som kommer till oss som turister, säger kommunalrådet Susanne Hansson, (s).