Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Urkraftssoul med budskap – Mavis äger!

Mavis Staples

Var: Badhusparken

När: Fredag, 21.30

Betyg: 5

Sommarhett krut. Man blir inte tagen av Mavis Staples röst, man blir fullständigt golvad. Det går bara inte att värja sig mot det där fylliga raspet. Med fötterna djupt förankrade i den amerikanska musiktraditionen står hon plötsligt med vinden från Storsjön i ansiktet och levererar urkraftssoul, rå blues och mäktig gospel. Det handlar om jämlikhet, gemenskap och frihet i klassiska låtar som "We're gonna make it", Freedom highway" och "Respect yourself".

75-åriga Mavis Staples flörtar och busar med både publiken och sina musiker. Det är ett viktigt historiskt sammanhang vi får ingå i. Staple Singers-legenden var en betydande del av den afroamerikanska medborgarrättsrörelsen under 1960-talet och som Mavis själv meddelar med glimten i ögat, många av oss var inte ens påtänkta då. Nu tar hon oss över generationsgränserna och får alla att sjunga gospel till "I'll take you there". Ett riktigt fint ögonblick, det var länge sedan jag blev så uppfylld av en konsert. Mavis äger!

Sara Strömberg