Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Urban Paulsson

/

Vår pappa Urban Paulsson, Myrviken, har avlidit i en ålder av 72 år.

Annons

Musik var pappas liv, från början till slut. Om han inte själv satt vid flygeln, sjöng eller stod framför en kör gick skivspelaren varm. Yrkeskarriären startade med en utbildning till byggnadsingenjör men pappa började snart arbeta som lärare, först på Bäckedals folkhögskola och senare på Ulriksfors fångvårdsanstalt. Till sist utbildade han sig till musiklärare. Under många år arbetade och spred han sedan sin kärlek till sång och musik i Svenstaviks, Myrvikens och Rätans skolor.

Förutom körer i dessa skolor tog pappa 1974 över Ovikens manskör och blev en framgångsrik och omtyckt dirigent och körledare. I slutet av 80-talet startade han damkören Oviksfjällorna vilken blev ett nytt och uppskattat musikaliskt inslag i Oviksbygden. I flera år satt han också i styrelsen för Norrlands sångarförbund. Pappa var en engagerad dirigent, full av idéer och upptåg. Han tyckte om att göra egna arrangemang och kompositioner. Vi som bodde tillsammans med honom under den aktiva delen av hans liv kan vittna om otaliga helgmorgnar som startade i ottan till tonerna av honom vid flygeln…. Flera av pappas arrangemang florerar i olika körer runt om i Sverige och så lever hans musik vidare.

Pappa spelade och sjöng naturligtvis också gärna själv och han var med i ett flertal olika bandkonstellationer, bland annat stod han bakom barbershopgruppen Trios los namnlos. Han trakterade många, många instrument och hans samling av egna tillverkade och inköpta instrument är stor. Han uppskattade flera olika sorters genrer och hans skivsamling är mycket omfattande, en härlig blandning av äldre och yngre musik.

Sin glädje över och kärlek till musiken har pappa fört vidare till oss i nästa generation och vi barn känner en otrolig tacksamhet över denna gåva. Pappa finns för alltid i våra hjärtan och är i ljust minne bevarad.

Barnen Renée, Niklas

och Andreas

Mer läsning

Annons