Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppstädning ska göra samhället mer turistvänligt

Högt gräs, sly eller kanske diverse saker och föremål här och där.

Nej det är knappast något som turister och boende tycker om att se.

Det tror i alla fall inte Strömsunds kommun som har bestämt sig för att städa upp.

Det finns en del ovårdade platser i Strömsunds kommun. De här platserna ha en negativ inverkan på invånarna och turister anser kommunen. Dessutom kan en förfallen plats eller byggnad vara en riskfylld miljö för både människor och djur.

Så den 12 december fattade kommunen beslut om att nya riktlinjer ska gälla för vård av byggnader och tomter och det ska ge miljö- och byggnadsnämnden bättre möjlighet att besluta om eventuella åtgärder.

– Det bör finnas en lägsta tillåten nivå för vad som är acceptabelt när det gäller den här typen av problem, säger Anders Bergman, miljö- och byggchef i ett pressmeddelande.

I vissa fall kan det handla om ett rent detektivarbete för att till exempel hitta personen som äger huset eller tomten.

Enligt plan- och bygglagen är det kommunens miljö- och byggnadsnämnd som har ansvaret för att se till byggnader och tomter ska vara vårdade så att eventuella olyckor inte kan inträffa eller att olägenheter i omgivningen inte uppkommer.