Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppskattad underhållning på Plextorget

Lars-Göran Henriksson, känd profil i Lit med omnejd, har på eget initiativ anordnat underhållning två tisdagar på Plextorget i Lit.

Lars-Göran är medlem i PRO Lit-Häggenås där han ingår i festkommittén och där ordnar han en hel del underhållning till medlemsträffar. På grund av coronaviruset har det inte varit några aktiviteter inom PRO sedan i februari. Mötesplatsen på Häradsgården, som besöks av många Litsbor, har av samma anledning varit stängd.

Lars-Göran tyckte att det skulle vara trevligt med underhållning på Plextorget i Lit. Han kontaktade företag och föreningar i Lit och fick på detta vis sponsorer för att engagera musikanter. Affischer sattes upp och tisdag den 9 juni var första träffen och mellan 45-50 personer hade samlats för att höra Lars-Håkans orkester, och de flesta hade anammat folkhälsomyndighetens rekommendationer att hålla lämpligt avstånd.

Efter en timmes underhållning med många kända och omtyckta låtar, fortsatte Lars-Håkans till Häradsgården. Spelningen ägde rum utomhus och blev mycket uppskattad av både boende och personal. Även detta var Lars-Görans idé.

Tisdag den 23 juni var det ytterligare en träff på Plextorget. Lars-Göran hade engagerat Hasse Thor med Ruben och vi fick höra många fina visor sjungna av Hasse Thor och ett vackert ackompanjemang på dragspel av Ruben. Vädergudarna var denna dag med oss i överkant och det gällde att hitta en plats med skugga för de 45-50 åhörarna. Lars-Göran har fått många positiva lovord för att han anordnat dessa träffar.

Ingen mer träff är för närvarande inplanerad men Lars-Göran säger att det inte är omöjligt att det blir fler träffar senare i sommar.

Roland Norrman

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel