Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppskattad trolleriföreställning för barn

Magiska målarböcker, trotsiga trolleristavar och hemlighetsfulla hattar.

Spänningen låg konstant i luften när förskolebarn bjöds på trolleriföreställning på Gamla tingshuset.

Ett sextiotal barn i åldrarna 3-6 år från förskolor i Östersundsområdet var på tisdagen inbjudna till en gratisföreställning av trollkarlen Trixy.

När trollkarlen gjorde entré i blommig hatt och lösnäsa tystnade barnen för en stund.

– Vet ni vad? Jag har en mackapär. Som man kan mäta hur mycket barn det är här inne med. Ska vi mäta? frågar trollkarlen.

– Jaaa! ropar barnen.

Under hela föreställningen fick barnen vara delaktiga på olika sätt. De hjälpte till att trolla fram dukar ur en magisk låda, de ropade trolleriformler och målade med luftpenslar tills en svart-vit målarbok plötsligt fått färg. Förtjusningen gick inte att ta miste på.

Men barnen var inte lättlurade och ropade genast när de misstänkte att något var bluff. När Trixy väl satte sina trick, bubblade det av skratt och upprymt fnitter i tingshussalen.

Vid ett tillfälle tog trollkarlen hjälp av fyraåriga Sanna Larsson från Frösön. Hon fick ta på sig en hatt och fick en trollstav i handen. Efter att trollstaven hade slutat slingra sig uttalade hon en formel som skulle göra en vit näsduk röd. I stället blev den en brödskiva.

– Det var det roligaste, när jag fick gå fram, säger Sanna Larsson efteråt.

Hon tycker att föreställningen var bra och skulle gärna bli trollkarl när hon blir stor. Även femåriga Jonathan Algotsson från Frösön kan tänka sig att bli trollkarl, men vet inte om han skulle kunna trolla som Trixy.

Trollkarlen själv, som till vardags heter Niclas Segelbranth, har specialiserat sig på barnföreställningar sedan 20 år tillbaka.

– Vem som helst kan bli trollkarl. Men det är svårare att trolla för barn än för vuxna, säger han.