Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppsagda planerar egen verksamhet

/
  • Samtliga 56 anställda på Cision i Östersund sägs upp från 1 januari. Fast planen är en utbrytning och fortsättning. ”Vi ska se om vi kan bryta oss ur och starta någon fristående verksamhet”, säger Britt-Marie Gärd och Astri Eliasson. Foto: Ulrika Andersson

Fackförbunden hade inget att sätta emot. De centrala förhandlingarna på torsdagen slutade med att samtliga 56 anställda på Cision i Östersund sägs upp från årsskiftet. Men det finns en chans till fortsättning för verksamheten.

Annons

Cision i Östersund, som sysslar med omvärldsbevakning och medieanalys, ansågs för två år sedan som ”nordens digitala centrum” inom koncernen enligt en rapport.

Så när beskedet i oktober om att hela kontoret skulle läggas ner kom det högst oväntat.

– Det kom som en blixt från en klarblå himmel, säger Britt-Marie Gärd, fackligt aktiv inom Saco och med åtta år på Cision/Observer.

– Vi hade fått veta att vi hade spetskompetens som inte fanns någon annanstans och det gjorde oss lugna och trygga att jobba vidare, säger Astri Eliasson på Unionen och tolv år på Cision/Observer.

De lokala fackförhandlingarna under hösten ledde ingen vart och på torsdagen genomfördes centrala förhandlingar i Stockholm.

Men från fackligt håll blev det ett svidande nederlag.

Alla 56 anställda sägs upp från årsskiftet och verksamheten läggs ner den sista mars. Det enda som facken, där Saco och Unionen kämpat sida vid sida, fick igenom var en extra månads avgångsvederlag.

Tidigare omstruktureringar på företaget har inneburit att de anställda kunnat lämna kontoret från dag 1 då uppsägningen gällde med möjlighet att söka jobb under uppsägningstiden.

– Nu har vi arbetsplikt till sista dagen. Det blir självklart svårt att hitta motivationen att jobba, säger Astri Eliasson.

Från koncernledningshåll har man sagt att merparten av kunderna finns i Stockholm och därför ”kraftsamlar vi där”, sade Cisions regionchef Yann Blandy, till LT i oktober.

– De pratar om vikten av närheten till kunden – och så lägger de produktionen till Litauen, konstaterar Astri Eliasson.

Ingen av de anställda har dock ännu fått något konkret erbjudande att flytta med till Litauen.

Fast det finns ljusglimtar i eländet, som Astri Eliasson uttrycker det.

Under hösten har ett tiotal anställda varit involverade i ett projekt som kan leda till en fortsättning med arbete i branschen.

– Vi ska se om vi kan bryta oss ur och starta någon fristående verksamhet, säger Britt-Marie Gärd.

Projektet går under namnet Mediavind där behovet av mediabevakningen ska undersökas.

– I så fall har vi tänkt oss en verksamhet med lokal och regional förankring, säger Astri Eliasson.

Mer läsning

Annons