Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Upplagt för en gnistrande duell

– Las Divas ska ackompanjera oss, säger Sonic 6.

– Sonic 6 är vårt förband, säger Las Divas.

Snart drabbar länets divigaste damgrupp samman med sin manliga motsvarighet – och det kommer att bli en hård kamp om vem som är störst, bäst och vackrast.

På fredag är det dags för Las Divas och Sonic 6 första möte i offentligheten. De blir två konserter på Storsjöteatern, en klockan 18 och en klockan 21.

Att döma av den repetition som LT besökte en knapp vecka före premiären kommer publiken att få uppleva en duell som det slår gnistor om.

Rent musikaliskt sträcker sig programmet från opera till rock, från gamla schlagerörhängen till senaste pophiten från USA.

– Från början var det meningen att vi skulle göra det mesta var för sig och bara några få nummer tillsammans, men ju längre vi jobbat desto mer gemensamt blir det, säger de.

Och med tanke på hur lätt de här sprudlande artisterna har att falla varandra i talet när de ska berätta om vad de håller på med, så förstår man att de knappast kan låta bli att stämma in i varandras sånger heller.

Som intervjuande reporter är det så svårt att få en syl i vädret att man till sist måste räcka upp handen och be att få ställa en fråga. Som till exempel:

Vem kom med idén till samarbetet?

– Det gjorde nog jag, säger divan Anna Brandt. Fast egentligen var det en sångare i kören som jag leder som sa det först: "En konsert med både Las Divas och Sonic 6, det vore som en dröm..."

Men Björn Nordqvist i Sonic 6 vill inte låta Anna ta åt sig äran:

– Det var faktiskt vi som började leta efter lite kvinnlig fägring. Försökte först med Beyoncé och Celine Dion, men de kunde inte så då fick Las Divas duga.

Vem bestämmer?

– Ingen. Vi är elva personer med starka viljor men ingen ledare. Det är helt mirakulöst att det fungerar, faktiskt, säger Angelica Lindahl.

Hinner ni bli klara till premiären??

– Jaadå. Fram tills i dag har det känts sådär på repetitionerna. Men nu längtar jag till premiären, säger Anna Brandt.

Blir det en fortsättning på ert samarbete?

– Ja det hoppas vi förstås. Det vore jättekul att göra en turné tillsammans.

Vem som sa det där sista? Alla. På samma gång.

Åsa Eriksson Ahnfelt