Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppladdning i väntan på publiken

Bakom kulisserna på skidskyttestadion under eftermiddagen pågick uppladdning och förberedelser i väntan på premiärpubliken.

Många olika intressen ska tillgodoses.

– Barnhörnan fanns med förra året och vi har försökt utveckla den, säger Martina Ferder, projektledare för hörnan som har strålande utsikt över stadion.

– Hinderbanan och ett klotterplank är nytt i år och i helgen blir det skattjakt.

”Konst för tjejer” har byggt en färgstark snömodell av det lilla Storsjöodjuret Birger som ger en tydlig signal om var barnhörnan finns.

Agneta Almroth satte upp ljusslingor tillsammans med Kajsa Sundström, elev på Skavderns gymnasieskola i Sundsvall.

– Här ska vi sälja souvenirer till besökarna. Nu har vi utökat med lakan, muggar, mössor och andra saker, säger Agneta Almroth.

– Vi som jobbat med det här har fått tycka till och nu har vi sånt som behövs. Utomlands förekommer mera shopping i de här sammanhangen och folk från andra länder vill ha lite souvenirer med sig även härifrån, enligt Agneta Almroth.

Läkaren Mats E Nilson och flera sjusköterskor har sjukvårdsansvaret för tävlande och publik?

• Hur är läget med tanke på magsjukan?

– En österrikisk doktor ringde på tisdag morgon och frågade lite om det här men sedan dess har ingen hört av sig om magsjukan, säger Mats E Nilsson.

– Det är handtvätt och normal hygien som gäller. Handsprit gör ingen nytta. Man ska i princip bete sig som på en utländsk turistort.

– Att skölja grönsaker i kokvatten är väl det svåraste att tänka på, konstaterar Mats E Nilsson.

OSD Konferens & Event byggde upp en bar utanför det stora tältet. Vissa oklarheter rådde om en glüweinkokare skulle placeras utomhus eller inne i tältet.

– Nu laddar vi upp men vi har inget tydligt antal besökare vi siktar på. Däremot hoppas vi kunna sälja en del mat som renskavskebab och grillkorv, säger Anders Wikberg som laddade upp på borden tillsammans med Jocke Larsson.

– Det är första gången vi kör med uteservering. Ölförsäljning och glüwein sker från ett ställe och mat från ett annat, enligt Anders Wikberg.