Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppkopplingen mot världen kan fortsätta i Krokom

Internetberoende Krokomsbor kan andas ut. Kommun tar över driften för ADSL-bredband när avtalet med Quadracom upphör.

I somras kom dråpslaget. Tusentals hushåll i länet skulle bli utan internet i slutet av januari 2014. Anledningen var att bolaget som byggt upp stationer och försett länsborna med ADSL-bredband hade bestämt sig för att lägga ner. Många tycket att måttet var rågat för lands- och glesbygden, men allt eftersom beslutet från bolaget sjönk in hos länsbefolkningen började kommunerna att agera.

För en månad sedan kom Strömsunds kommun och Quadracom överrens om att kommunen skulle ta över bolagets stationer och utrustning. Under torsdagens kommunfullmäktigemöte i Krokom beslutade politikerna detsamma.

– Vi tar över under en tvåårsperiod och under den perioden ska vi försöka hitta en bättre och modernare lösning, säger Gunnar Hellström (C), kommunfullmäktiges ordförande.

Flera av byarna i kommunen har sedan beskedet i somras redan bekostat fibernät. Så hur många det blir som berörs av kommunens övertag är fortfarande oklart.