Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppköp stärker Östersundsföretag

Östersundsföretaget Loxysoft har köpt ett telefonibolag i Sollentunatrakten och stärker sin ställning med lösningar för callcenter.

På Loxysoft jobbar 37 anställda i lokalerna på Stadsdel norr. Mycket handlar om utveckling av lösningar till callcenter och försäljningsbolag, för att underlätta deras kontakter med kunder.

Verksamheten i nyförvärvade Mobot AB inordnas i systerbolaget Loxytel där sju personer jobbar, främst tekniker.

– Vi har mycket på gång i Loxysoft och kommer att fortsätta växa i Östersund. I Loxytel ska vi också ha tillväxt, säger vd Tobias Sjölander.

– Mycket av personalen hamnar i Östersund, om vi hittar systemutvecklare. Men det är kämpigt att få tag på personal med rätt kompetens, konstaterar han.

Lösningen på rekryteringsproblemen i Östersund finns delvis i - Moldavien.

– Vi har sex personer inhyrda som systemutvecklare i Moldavien. Det hänger ihop med tidigare kontakter och att de har rätt kompetens. Hade vi kunnat anställa dom i Östersund hade de suttit närmare arbetsteamen, säger Tobias Sjölander.

Sex personer i det nyinköpta telefonibolaget Mobot AB följer med till systerbolaget Loxytels kontor i Sollentuna.

Telefonibolaget hade ett intressant växelsystem som Loxysoft tar över och sköter driften av, som komplement till egna kärnprodukter.

På köpet fick Loxysoft ett antal växelkunder, som Svensk Bilprovning och Opus, vilka tidigare funnits hos nyförvärvade Mobot.

– Genom den här affären får vi väldigt stora synnergier mellan Loxysoft och Loxytel när det gäller kunder som har Loxysofts system för callcenter, säger Tobias Sjölander.

– Dessa kunder vill även ha vanlig kontorstelefoni för tjänstemännens telefoner. Den kan vi leverera nu efter köpet av Moobot AB. På så sätt får vi bättre bredd på våra erbjudanden och kan paketera dem tillsammans till kunderna.