Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Upphandlingen av ishallen förlängs – beslut tas i januari

Upphandlingen av ishallen förlängs till den 30 december och beslutet skjuts upp till den 19 januari 2011. Kommunen hoppas på att fler anbud ska komma in.

I slutet av februari/början av mars planerar kommunen byggstarten för Svegs nya ishall. Hallen planerar man att bygga ihop västerut med Södra skolans sporthall. Placeringen behöver en planändring som miljö- och byggnämnden ska besluta om.

I budgeten för 2011 är inga pengar avsatta till bygget av den nya ishallen i Sveg. Varför?

– Vi vet inte vad kostnaden blir än. När vi vet kostnaderna tar vi diskussionerna och gör en tilläggsbudget, säger kommunalrådet Gottfrid Jonsson.

Tekniska nämnden håller på att upphandla ishallsbygget och hade hoppats bli klara till den 22 december då ett extra kommunstyrelsesammanträde samt kommunfullmäktige är planerat. Men beslutet skjuts nu upp till KS och KF den 19 januari då man behöver få in fler anbud.

– Det är ingen idé att skynda fram något, säger Gottfrid Jonsson.

Den gamla ishallen hade två försäkringar, en som kommunen tecknat för isbanan, kylanläggningen, ismaskinsgaraget och omklädningsbyggnaden och en som Svegs IK tecknat för själva byggnaden.

– Man borde få ut 14 15 miljoner på försäkringarna. Men det fattas mycket pengar. Ishallen byggdes ju under 70-80-talet och i dag är det högre standard på dem, säger Gottfrid Jonsson.

Ulf Hansson, fastighetsingenjör på Härjedalens kommun, har hand om upphandlingen av den nya ishallen och hoppas på många anbud, men kan inte säga hur många entreprenörer som är intresserade.

– Entreprenörerna håller på att räkna på ishallen, det var för kort tid att räkna så därför sköt vi upp sista anbudsdagen till den 30 december, säger han.