Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgraderad slopestyle status

Fjolårets skol-DM i Slopestyle blev i år uppgraderat till Skol-SM i år.
– Jättekul att få göra det, sa tävlingsledaren Janne Magnusson.

Arrangerande Myrvikens skol IF och Storsjöskolans skol IF har de senaste två åren stått bakom skol-DM.

– Målsättningen har varit att få SM-status på tävlingar och det känns som ett stort kliv framåt. Vi kommer att köra samma upplägg och samma tidpunkt nästa år och hoppas naturligtvis på fler deltagare från hela landet.

I år kom de totalt 37 åkarna från Östersund och Umeå. 36 av dem använde skidorna och en snowboard för att ta sig igenom banan.

31 av dem var pojkar och sex flickor.

– De sex flickor är en ökning jämfört med förra året och vi hoppas att det ska sporra fler att hänga på nästa år.

Slopestyle är tävlingsdisciplinen för snowboard och skidåkning där ett längre tävlingsåk, oftast med en eller flera så kallade lines som skall involvera flera element inom parkåkning. I åket bedöms åkning på rails (räcken), hopp och ibland till och med halfpipe.

Trots den senaste veckans efterhängsna mildväder så var underlaget i backen av hög klass.

– En stor eloge till Östersunds kommun som lagt ner så mycket jobb för att få till underlaget. Gemene man förstår nog inte riktigt vilken guldgruva Ladängen är, avslutade Janne Magnusson.