Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppenbara lögner från Wetterstrand

Så har sa Maria Wetterstrand (MP) vid partiledarutfrågningen i SVT.

”Alliansen har sagt sig vara beredda att göra sig beroende av SD om de inte får egen majoritet”. Fakta: Har aldrig sagts och faller på sin egen orimlighet.

”Alliansen ska låta staten satsa pengar i ny kärnkraft”. Fakta: Staten kommer inte att lämna några stöd över huvud taget till kärnkraften.

”Rut-avdraget innebär en stor kostnad för samhället. Fakta: Konjunkturinstitutet har meddelat att rut-avdraget inte innebär någon kostnad för staten.

”Miljöpartiet har aldrig sagt att de vill förbjuda flyg. Fakta: 2008 föreslog Wetterstrand att allt inrikesflyg söder om Sundsvall borde förbjudas.

”Miljöpartiet har aldrig föreslagit skatt på kött. Fakta: Vid MP-kongressen 2010 fick partistyrelsen i uppdrag att ta fram förslag på politiska styrmedel för att minska klimatbelastande köttkonsumtion i Sverige.

Jag har en djupt rotad respekt för andra människors åsikter även om de inte stämmer överens med mina, men att en intelligent partiledare som Maria Wetterstrand kommer med uppenbara lögner i en valdebatt är inte acceptabelt.

Inga-Maj Granquist (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel