Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppenbara lögner från Wetterstrand

Så här sa Maria Wetterstrand (MP) vid partiledarutfrågningen i SVT:

Annons

”Alliansen har sagt sig vara beredda att göra sig beroende av SD om de inte får egen majoritet”. Fakta: Har aldrig sagts och faller på sin egen orimlighet.

”Alliansen ska låta staten satsa pengar i ny kärnkraft”. Fakta: Staten kommer inte att lämna några stöd över huvud taget till kärnkraften.

”Rut-avdraget innebär en stor kostnad för samhället. Fakta: Konjunkturinstitutet har meddelat att rut-avdraget inte innebär någon kostnad för staten.

”Miljöpartiet har aldrig sagt att de vill förbjuda flyg. Fakta: 2008 föreslog Wetterstrand att allt inrikesflyg söder om Sundsvall borde förbjudas.

”Miljöpartiet har aldrig föreslagit skatt på kött. Fakta: Vid MP-kongressen 2010 fick partistyrelsen i uppdrag att ta fram förslag på politiska styrmedel för att minska klimatbelastande köttkonsumtion i Sverige.

Jag har en djupt rotad respekt för andra människors åsikter även om de inte stämmer överens med mina, men att en intelligent partiledare som Maria Wetterstrand kommer med uppenbara lögner i en valdebatt är inte acceptabelt.

Inga-Maj Granquist (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel