Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upp till bevis, Malena!

Efter en ovanligt stressig och upphackad uppladdning har det blivit dags för Sveriges tävlande i Moskva att visa vad hon går för.

Annons

– Jag har jobbat som en blådåre. Men nu ska det bli skönt att äntligen få komma igång.

Malena Ernmans resa till schlager-EM i Moskva blev ovanligt skumpig och zick-zackig. Den svenska Melodifestivalvinnaren har varvat repetitioner i Moskva med föreställningar av ”Askungen” på Operan i Stockholm och dessutom hunnit med några vändor till Wien för att repetera en kommande uppsättning. Inte helt optimalt, kan tyckas.

– Det har varit frustrerande att inte få vara här. Hade det varit upp till mig hade jag ställt in allt annat arbete de senaste två månaderna och bara jobbat med det här. Men det gick inte, säger Malena Ernman.

I söndags eftermiddag anlände hon slutligen till Moskva ”för gott”. Nu är allt fokus inriktat mot tisdagskvällens prövning.

– Det var fantastiskt skönt att få packa upp väskan och känna att jag verkligen kunde börja arbeta, säger hon om ankomsten till schlagerstaden.

Inom europeiska schlagernördkretsar på plats i Moskva har det knorrats en del på den svenska deltagarens flängande runt Europa under den första repetitionsveckan.

Sverige brukar vanligtvis hålla en hög profil i schlager-EM, men har i år varit rätt anonymt.

Men Malena Ernman tycker att hon har gjort mycket ändå.

– Jag har jobbat som en blådåre. Vi har bokat upp så mycket saker som vi kan, gjort massvis med telefonintervjuer till exempel.

Mer läsning

Annons