Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Up in the air

/
  • George Clooney och Vera Farmiga spelar kärleksparet som möts mellan flighterna i ”Up in the air”.oto: Dale Robinette

Biostaden

Genre: Komedi

Med: George Clooney, Vera Farmiga, Anna Kendrick med flera

Regi: Jason Reitman

Speltid: 1 tim 49 min

Censur: Barntillåten

Betyg: 3

Annons

Konsulten Ryan Bingham (George Clooney) flyger runt i världen och avskedar folk. Han har gjort själva resandet till en skön, nästan zenbuddistisk konst av minimalistisk packning, rituella förberedelser inför säkerhetskontrollen och utnyttjande av flygplatsbarernas tid och rum för kärlek.

Bingham har till och med ett inbillat nirvana: målet är att samla ihop tio miljoner flugna miles (1,6 miljoner mil) och få ett frequent flyer-bonuskort

Men Binghams perfekta värld av perfekta resor ska förstås skakas i grunden. In träder en ny kollega/konkurrent (Anna Kendrick), till råga på allt en som ser ut som en 13-åring - när hon sitter med en glas fruktar man att drinken ska dricka upp henne.

Även hans privatliv ska utsättas för press av en joker, en kvinna som utmanar Bingham i hans eget spel. Duken är uppspänd, triangeldramat kan börja.

”Up in the air” är en film med en intressant U-kurva; först är den bra, sedan blir den dålig och plötsligt är den bra igen. Bra i bemärkelsen oförutsägbar och modig. Det är fantastiskt hur en film som ständigt befinner sig på resande fot kan visa sig ha så finfina och kontroversiella infallsvinklar på ett så stationärt ämne som familjer.

Mer läsning

Annons