Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unknown undrar vart hiphopligan tog vägen

/

I Empire studio på Frösön fortsätter Storsjöoljudet – projekt 063 skivinspelningen med Östersunds hiphopare. Mops kikade in när Alex Sjöstedt, alis Unknown, stod vid micken.

Annons


– Jag är 20 år och född på Frösön. Hiphop har jag lyssnat på sedan jag var fyra, fem år. Sedan började jag skriva själv i 14-årsåldern. Det var väl då man började tänka mycket själv och tyckte att det var skönt att få ner det på papper.

– Från början hette jag Veritas, som betyder sanning på latin. Men sen tyckte jag inte att det lät så bra och kom på att det skulle vara lika bra att vara okänd.

– I början skrev jag mycket om politik och jag försöker att få med den biten även i dag. Men annars blir det mer råa texter nu. Jag skriver om den hårda verkligheten, om mördare och så. Den mörkaste av alla sidor.

– Jag tycker att det är intressant att gå in i deras hjärnor, se på världen som den faktiskt är.

– Hiphopen håller på att dö ut för att rappare gör musik bara för att tjäna pengar. En del försöker göra hits som kan bli ringsignaler för 14-åringar.Det är det negativa med den digitala vågen.

–  Hiphop handlar inte om att försöka anpassa sin musik till marknaden. Jag tycker att den ska vara äkta och originell. Som KRS-One har sagt: "Hiphop är när man tar den där ringsignalen och skapar något utifrån den", och så vidare.

– Necro, Non Fiction och Q-Unique. Det är grymt. 

– Det är mest kul att det fanns så många rappare i Östersund. Jag kände nästan bara till Sober. Om projektet lyckas blir det säkert ett längre förhållande mellan oss. Kanske startar vi grupper med varandra.

– Tack så mycket. 

Mer läsning

Annons