Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unikt men inte bra

"So long, see you tomorrow"

(Island Records)

Bästa låt: "Luna"

Bombay Bicycle Club gick rakt upp i topp på Englandslistan när "So long, see you tomorrow", bandets fjärde album, släpptes häromveckan. Och det är som vanligt ganska lätt att få för sig att de fyra britterna gör ganska bra musik.

Albumet är fullt av fjäderlätta melodier som kompletteras med arrangemang så detaljrika och komplicerade att man får svindel. Efter ett par genomlyssningar är det dock precis som med Bombay Bicycle Clubs tidigare skivor – nästan ingenting stannar kvar.

Bandet lyckas visserligen att på en och samma gång låta som en blandning mellan valfritt NME-hyllat rockband, ett Bollywood-soundtrack, Sigur Rós och ett häftigt disco och det är väl ett hyfsat unikt sound. Men å andra sidan kan ju vem som helst hitta på något som är unikt, det är betydligt svårare att göra något bra.

Linus Brännström/TT