Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unika bilder av Oasis i ny bok

Annons


Under 1994 förvandlades Oasis från kämpande Manchesterband till en av världens största rockattraktioner. Fotografen Paul Slattery följde med gruppen under genombrottsåret och nu lanserar han en bok med tidigare opublicerade bilder från turnélivet.

Boken, skriver NME, heter "Oasis: a year on the road" och finns ute i engelska butiker nu. Paul Slattery dokumenterade bandet under hela 1994, när Oasis släppte den epokgörande debuten "Definitely maybe".

-Det första giget jag såg var med dem på 100 Club i London. Sex månader senare spelade de i stora konsertlokaler och jag minns att jag tänkte "Wow, de kommer att nå hela vägen fram", säger Paul Slattery.

Han följde därefter med på Oasisturné till bland annat Japan och USA, där Slattery bland annat tog flera komiska bilder av den dåvarande gitarristen Bonehead tillsammans med tennisstjärnan John McEnroe.

-När saker inte gick som det var tänkt, var Bonehead den som alltid sa "Kom igen idioter, vi är ett rock'n'roll-band och vi ska ha kul", minns Slattery.

Hans favoritbild är annars en på sångaren Liam Gallagher, när han sträcker sig ut i publikhavet i Nagoya, september 1994.

-Det var en fantastisk kväll. Alla var i tårar efteråt, säger Paul Slattery.

Mer läsning

Annons