Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unik show med Herreys

Sveriges första pojkband vilar inte. På lördagen tar Per, Richard och Louis på sig de gyllene skorna igen för ett exklusivt framträdande på Cuprum. Östersundsgruppen Boozt showar samma kväll.

Östersund 1984 vann Herreys Eurovision song contest med låten "Diggi-loo diggi-ley". Det dröjde inte länge innan de hade sålt fyra miljoner skivor i Europa.

Därefter dalade stjärnstatusen snabbt. Förra året visade trion visserligen att takterna fortfarande sitter i under ett framträdande på Skansen, men sedan återgick de till vardagen igen.

Richard jobbar som marknadschef på Vätternrundan, men har ett ben kvar i nöjesbranschen, bland annat som musikalartist. Per är jurist och Louis tjänstgör som biskop i Södertälje.

Men nu är de tillbaka i strålkastarskenet igen. Nattklubben Cuprum har fått trion att damma av en av Sveriges mest kända dansgester; den med handen.

– Det här är ingenting vi gör så ofta längre, men Per känner Cuprums artistbokare privat och vi tyckte att det lät som en kul idé. Någon form av guld kommer att dyka upp på fötterna, utlovar Richard Herrey, som också berättar att de sjunger live med förinspelad musik i bakgrunden.

– De kommer att göra en show precis som på den gamla, goda tiden. Det känns toppenkul, det är ju inga andra som kör krogshow i stan, säger Cuprums ägare Peter Lundin, som nyligen byggt ut scenen och möblerat om så att alla middagsgäster ska kunna se den.

Samma kväll framträder nybildade Östersundsgruppen Boozt bestående av Frida Winberg, Fia Alander, Camilla Karlsson, Tina Mattsson och Camilla Edfalk. Deras glittriga sång- och dansshow består av en varierad repertoar med låtar från 1960-talet och fram till i dag, med många snabba klädbyten.

– Jag har alltid velat sjunga och dansa samtidigt eftersom jag tycker att det är en sådan glädje i exempelvis Wallmans och Roberts Wells föreställningar, säger en sprudlande Tina Mattsson, som beskriver showen som en modern nostalgiresa.

Eftersom det är schlagertema denna kväll har de också vävt in några klassiska schlagerlåtar, däribland "Vem är det du vill ha?" med Kicki, Lotta och Bettan och "Never let it go" med Afrodite.

– Vi kommer att köra två akter och det känns jättekul! Jag tror att kvällen lockar både familjer, ungdomar och pensionärer, säger Tina Mattsson.

Herreys ingår i Cuprums nya satsning på nostalgikvällar. 2 november kommer Hep Stars och 7 december dyker Mats Rådberg upp. 4 januari nästa år blir det disco med Claes "Clabbe" af Geijerstam.

– Vi har haft många liveframträdanden tidigare, men jag har aldrig varit med om så mycket uppståndelse som inför de här kvällarna. Vi får in väldigt många förfrågningar, säger Peter Lundin.

Drömbokning?

– Jerry Williams. Han skulle dra fullt hus.