Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungdomsarbetslösheten är ett faktum

Välfärden i dag är katastrofal! Skola, vård och omsorg drabbas i och med skattesänkningar. Till välfärden hör också jobben. Ungdomsarbetslösheten är ett faktum!

Från moderaternas valmanifest 2006 kan man läsa rubriker som: ”Jobbprogram åt unga”, Återupprätta arbetets värde” etc. Hur har det gått? Man kan bara konstatera att dessa löften inte har lyckats för dem.

När massmedier och väljare frågar Reinfeldt och hans regering, så försvarar sig Reinfeldt sig med: ”Att ungdomsarbetslösheten är en synvilla.” Tvättar man ur sina ögon (som Reinfeldt och hans regering borde ha gjort) kan man få fram siffror om ungdomsarbetslösheten, genom att gå in på ekonomifakta.se (maj 2010) och läsa siffror som tyder på att ungdomsarbetslösheten (ungdomar 15–24 år) från januari 2009 till maj 2010 ökat med 3,7 procentenheter i Sverige.

I EU är siffran 21,2 procent.

Sverige ligger på en sjunde plats med sina 29,3 procent. Hur kan det vara möjligt att Sverige har 8,1 procentenheter jämfört med hela EU?

Detta säger i tydligare svenskt ordval att var fjärde ungdom i Sverige i dag är arbetslös.

Vill vi att detta ska fortsätta fyra år till? Om inte, rösta på Socialdemokraterna den 19:e september, för jobb och för ett möjligheternas land!

Malin Axelsson och Bertil Forsmark, KF- Kand. för (S)trömsund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel