Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungdomarna nöjda med nya Parkgården

De flesta ungdomar verkar vara nöjda med den nya fritidsgården på Parkskolan. Trots alla högljuda protester när kommunen beslutade om nedläggning av flera gårdar i stan.

Annons

Det har gått drygt åtta månader sedan den nya fritidsgården Parkgården öppnade på Parkskolan i Östersund. Och de som besöker gården verkar vara nöjda med verksamheten och de nya lokalerna. Men för ett år sedan var tonläget ett annat. Många ungdomar protesterade då högljut när de styrande politikerna i Östersund beslutade att stänga de båda fritidsgårdarna Morenska villan och Dragonen.

I går gjorde Länstidningen ett besök på den nya fritidsgården för att få veta vad ungdomarna tycker och tänker i dag.

– Allt är bättre här. Jag trodde att det skulle bli sämre men det blev det inte, säger Matilda Kopka som alltså hörde till en av kritikerna när hennes fritidsgård Dragonen stängdes.

Hon får medhåll från Sandra Berglin.

– Jag tycker att det är bättre här för att det finns mer att göra. Det är bättre datorer och bättre tv-spel bland annat.

De båda kan egentligen inte komma på något som var sämre mer än att en av deras tidigare fritidsledare hamnade på en annan fritidsgård än Parkgården.

Paula Blidberg är biträdande föreståndare för Parkgården och jobbade tidigare på Morenska villan. Även hon känner att det mesta har blivit bättre.

– Det är en fördel att vi finns på skolan. Nu har vi möjlighet att träffa ungdomarna mer regelbundet och lära känna gruppdynamik och vilka nätverk som finns. Vi har öppet mycket mer eftersom fritidsgården alltid är öppen när det finns personal på plats.

Paula Blidberg säger att stängningen av Dragonen och Morenska villan säkert lett till att vissa ungdomar inte längre besöker en fritidsgård, men hon tror också att det finns minst lika många nya besökare som fångats upp av Parkgården.

Det enda negativa med nya Parkgården är enligt henne att lokalerna skulle behöva vara större eftersom det ofta kan vara upp mot 40 besökare kvällstid.

Sebastian Lundblad hörde inte till de som var kritiska när Dragonen och Morenska villan skulle stänga. Han tycker att Parkgården är bättre och vistas mer tid på gården eftersom den ligger nära hemmet.

– Jag tycker att det är bättre här för att det finns mer grejer att göra och är bättre personal.