Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unga och fartfyllda Brunflo redo för ettan igen

Årets upplaga av Brunflo må sakna rutin och storlek, men man har något annat.

– Vi har fart och vilja och dessutom två mycket bra målvakter, säger Victor Vängman.

Uppflyttat från division 2 och med en härlig hockeykultur i ryggen ska unga Brunflo försöka etablera sig i den nya, nordliga division 1-serien.

Agne Ericson gör comeback som tränare och sammanstrålar på nytt med Gary Woolford. De två borgar för att det kommer att finnas både teoretisk och praktiskt kunskap så att det räcker till.

– Jättebra att de är tillbaka hos Brunflo. Agne är bra med sina strikta linjer hur vi ska spela, säger Victor, som gör sin fjärde säsong efter hemkomsten från Västerås IK.

• Hur var det att flytta hemifrån som 16-åring och gå på hockeygymnasium?

– De första månaderna var jättetuffa, men eftersom man är med i en lagsport är det lättare att klara av sånt. Man gör saker tillsammans.

– Åren i Västerås (totalt fem) var väldigt nyttiga. Hockeymässigt och personlighetsutvecklande.

Victor spelade i J20 och J20 Superelit, men kom aldrig riktigt nära A-laget. Erfarenheten från spel i högsta juniorserien är dock något som Victor har med sig som ett nyttigt verktyg som "lagpappa" i Brunflo.

– Jag har kanske inte spelat på någon superhög nivå, men jag har ändå lirat utanför länet. Vissa av våra killar har aldrig spelat för någon klubb utanför länet.

Som 25-åring är Vängman (och Hampus Grande) faktiskt äldst i årets Brunflo. Den låga medelåldern kan vara en nackdel när det hettar till i den 44 matcher långa serien.

• Hur ser du på att ni har så ungt lag?

– Det finns fördelar med det. Vi har många spelare som kommer direkt från juniorhockeyn. De har många år kvar på sin karriär och vill utvecklas. De är träningsvilliga och hungriga.

Victor är ingen bjässe på sin backplats och faktum är att Ericson och Woolford saknar rejäla "pjäser" som kan bana väg för andra och som är ändå behövs i en sån fysisk sport.

Även här väljer Victor att se fördelarna.

– Det behöver inte vara någon nackdel. Om vi rör på fötterna och får upp farten kan vi vinna många en-mot-en-dueller. Dessutom är domarbedömningen hårdare i år mot slag och fasthållningar.

• Vad är syftet med regelskärpningen?

– Att det ska bli renare spel. Man vill få bort spelförstörande moment. Det tror jag absolut kommer att gynna oss.

Den nya sammanslagna serien innebär att grundserien utökas till till tolv lag. En välkommen nyhet tycker Victor.

– Det ser mycket spännande ut med en förändring. Fler lag och flera nya lag är bra och utvecklande för oss alla. Nu slipper vi möta lag som Kramfors och Njurunda fyra gånger vardera.

Med bara några dagar kvar till seriepremiären borta mot Kovland, har Vängman goda känslor i kroppen.

– Det ser verkligen bra ut. Vi har två mycket bra målvakter och det finns fart och vilja i laget.

• Hur bra kan det gå för er?

– Sundsvall, ÖIK, Piteå, Kiruna och Teg lär tillhöra toppen, men sedan är det ganska jämnt. Jag hoppas vi kan tillhöra övre halvan.