Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga länsskyttar deltog i Skyttiaden

/
  • Bakre raden från vänster, Marie Bixo Hellman, Apås, Niklas Karlsson, Fältjägarna, Erik Palmqvist, Aspås. Främst: Anna Mårtensson och Elisabeth Eriksson från Kyrkås.  Foto: Ingemar Mårtensson

Fem unga skyttar från länet tog sig i hård konkurrens hela vägen till Riksfinalen i Skyttiaden som avgjordes i Eskilstuna den gångna helgen.Placeringsmäsigt lyckades 13-åriga Elisabeth Eriksson, Kyrkås, bäst med en andraplats i sin klass, L13.

Annons

Luftgevär var vapnet och antalet skott man sköt var 40. Det blev knallhårt i Elisabeths klass där man skjuter med stöd och därför måste räkna tiondelar för att kunna skilja skyttarna åt.

Elisabeth bärgade silvret med en futtig tiondels marginal till trean Annie Folkesson, Gullabo. Båda sköt 106,0 i finalen, men Elisabeths 125,1 i grundomgången blev tungan på vågen i silverjakten. Niklas Karlsson, Fältjägarna, som pluggar på skyttegymnasiet i Strömsund, tävlar i L20, där konkurrensen är knivskarp med många skyttar i Sverigeeliten.

Niklas sköt ihop 492 poäng som femma i finalen och var därmed sex efter segrarinnan Emma Skenning från Rydaholm. Aspåsduon Marie Bixo Hellman, L15R, och Erik Plamqvist, L13, slutade på 13:e och 17:e plats i grundomgången med 411,5 respektive 421,3.

Femte jämtskytten var 10-åriga Anna Mårtensson, Kyrkås, som tävlar i yngsta klassen L11. Anna stannade på en 20:e plats med 418,2 poäng vilket var en förbättring av personbästat med en halv poäng.

Mer läsning

Annons