Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga idrottare fick idrottsstipendium

/
  • Kalle Johansson och Malin Johansson, båda 16 år, fick i går varsitt stipendium för sina insatser inom idrotten. ”Det här hade jag verkligen inte förväntat mig. Men naturligtvis är det jätteroligt att få ett så fint stipendium”, säger Malin Johansson. Med på bilden är också Mats Palmqvist som fick ett stipendium för sina insatser som ungdomsledare i Östersund ishockeyklubb.  Foto: Ulrika Andersson

Ungdomstalangerna Malin Johansson från Strömsund och Kalle Johansson från Brunflo, fick i går ett stipendium på 10 000 kronor var för sina bedrifter inom sin respektive sport.

Annons

Sedan 1974 har Länsförsäkringar Jämtland delat ut stipendium till framgångsrika idrottstalanger i länet. Genom åren har sådana storheter som Thomas Wassberg, Torgny Mogren och Ulf Dahlén tillhört skaran som fått utmärkelsen. Under gårdagen var det två nya talanger som blev uppmärksammade och 10 000 kronor rikare. Det var Malin Johansson, 16 år från Strömsund som är släggkastare och hockeyspelaren Kalle Johansson, 16 år från Brunflo.

– Det här hade jag verkligen inte förväntat mig, säger Malin. Men naturligtvis är det jätteroligt att få ett så fint stipendium.

Malin har under åren 2007 och 2008 toppat Sverigestatistiken för slägga i sin åldersklass och hon var uttagen till Finnkampen där hon blev 4:a.

Vad hon ska göra med pengarna är inte klart än.

– Det blir väl ett par nya träningsskor, resten ska jag spara, säger Malin.

Kalle Johansson blev lika förvånad och glad över priset,

– Jag visste inte ens om att ett sådant stipendium fanns, så jag blev jätteförvånad när jag fick höra att jag var en av pristagarna, säger han.

Kalle är en stor talang inom ishockeyn. Som 15-åring blev han uttagen att ingå i Sveriges landslag för 17-åringar och han har redan hunnit med att spela tre landskamper i Kanada

– Jag ska flytta till Gävle under hösten och gå i hockeygymnasium, så pengarna kommer att gå till flytten, säger han.

Annars är Kalles största dröm att en gång få spela i NHL.

Mer läsning

Annons