Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unga behöver bostäder

Vi är tre killar i årskurs 9 som bor en bit ifrån Östersund. Vi vill ha fler bostäder i Östersund, för det är alldeles för svårt att få tag på en lägenhet och det är mycket dyrt.

Annons

Många ungdomar måste bo hemma och pendla långa sträckor för att komma till skolan, för de har inte råd att betala flera tusen i hyra varje månad. Som 16-åring tjänar man inte så mycket och studiebidraget och inackorderingsbidraget (på dryga 2000 kronor) täcker inte den stora kostnaden som hyran är.
Det är inte heller bra för miljön att behöva åka bil eller moped flera mil för att komma till skolan. Bussarna kanske inte stämmer överens med skoltiderna, så ofta får man sitta och vänta i några timmar före och efter skolan. Om det inte finns någon möjlighet att bygga lägenheter, så varför inte bygga elevhem till gymnasieskolorna? Det är viktigt att få lite lugn och ro istället för att åka buss, när man måste plugga.
Enligt aktuell forskning bör ungdomar sova minst nio timmar för att undvika att må dåligt. Ungdomar sover bäst mellan 24:00-09:00. Om man då bor långt ifrån skolan så måste man kliva upp tidigt på morgonen för att hinna med bussen och då sover man för lite.
Källa: Sjukvårdsrådgivningen.

Vi som inte hittar bostäder 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel