Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung man knivhuggen utanför matbutik – fyra män anhållna

/

En stor polisinsats pågick under natten efter att en man blivit knivskuren utanför Ica Vallhalla på Frösön.
Ett flertal personer ska där ha hamnat i bråk utanför butiken – och när gruppen skingrades låg en skadad man kvar på marken. Hans tillstånd bedöms som allvarligt, men inte livshotande.
Dådet rubriceras som försök till mord och fyra personer sitter under måndagen anhållna misstänkta för mordförsök och medhjälp till mordförsök.

Annons

Uppdatering klockan 13:05

Totalt har tiotalet personer varit inblandade i bråket, exakt hur många i varje grupp är dock fortfarande oklart.

– Det jag kan säga är att det varit ett ganska allvarligt bråk och att en person är på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Två personer är skäligen misstänkta för försök till mord och den fjärde personen är skäligen misstänkt för medhjälp till försök till mord, säger åklagare Eva-Lena Rimér till LT under måndagseftermiddagen.

Larmet om bråket inkom klockan 21:45. Polisen uppger att vittnen då ska ha sett flera personer i bråk utanför en mataffär i Valla. Några av personerna ska ha haft synliga tillhyggen och när bråket upphörde och gruppen skingrades låg en man kvar på marken.

Flera av de inblandade personerna försvann i en bil och söktes under natten av ett antal polispatruller. En kort stund efter att larmet ringts in hade polisen fordonskontroller på flera ställen i Östersundsområdet.

– De har någon slags polisspärr vid Frösöbron. Det ser ut som att de släpper igenom bilar, men de har blåljusen på så de släpper väl igenom dem efter att ha kontrollerat dem, säger Pelle Zackrisson, reporter på LT, på plats.

Läs också: Haschlukt ledde polisen till sällskap i lägenhet – värden misstänks för innehav

Vakthavande befäl vid polisen, August Knutsson, ville vid 01-tiden inte berätta om polisen sökte efter något speciellt fordon.

– Vi har många vittnesuppgifter att gå vidare på så vi tror det finns fler gärningsmän, säger Oscar Berglund, vakthavande befäl vid polisen i Jämtland, till TT.

– Vi har ett antal uppslag och vartefter förhören görs så kommer det nya uppslag hela tiden, säger han.

Han bekräftade dock att polisen kontrollerat fordon vid bland annat Frösöbron, Rödöbron och Vallsundsbron.

– I nära anslutning till brottet så har vi på ett flertal ställen ställt upp för att söka eventuella gärningsmän.

Han berättar också att polisen under natten arbetat på bred front med ärendet.

– Vi håller förhör med ett antal personer för tillfället och vi letar efter gärningsmän. Tekniker och hundpatruller är på plats på Frösön, och vår lokala insatsstyrka är beredda om vi hittar någon adress som vi behöver kolla, säger August Knutsson.

Läs också: Natten mot alla hjärtans dag betydligt lugnare än fredagen för polisen

Hur många personer som blev vittnen till knivskärningen kan han inte svara på, men det ska handla om åtminstone fem. Två vittnen var vid 01-tiden inne på polisstationen och redogjorde för vad de sett. En annan person förhördes också i en bostad i Östersund.

Under natten kunde polisen gripa en ung man i 18-årsåldern misstänkt för försök till mord. Efter att mannen hörts anhölls han efter beslut av åklagare. Han är på sannolika skäl misstänkt, vilket är den högre misstankegraden. Enligt uppgifter till LT sitter nu alltså totalt fyra män anhållna, en av dem för medhjälp till mordförsök.

Polisen har under tidiga morgonen inte gått att nå för kommentarer kring gripandet, men uppger på sin hemsida att det inte kan uteslutas att fler personer kan komma att frihetsberövas.

Polisens tekniker var tidigt på måndagsmorgonen färdiga med brottsplatsundersökningen. Spår har säkrats på brottsplatsen och att flera objekt har beslagtagits för teknisk undersökning.

En person som kom fram till butiken tio minuter efter att våldsdådet ägt rum berättar för tidningen att flera polisbussar och ambulanser stod parkerade utanför affären och att en stor del av området höll på att spärras av.

Läs också: Festgäster slog sönder dörr och hoppade från balkongen – spårades av polishund

– Jag skulle handla en liten grej i sista minuten och kom fram fem i tio. Ganska snart såg jag att det var cirka tre fyra polisbussar och en ambulans som stod intill entrén. En polisman kom fram till oss i bilen och sade att det hade begåtts ett brott och att vi borde åka därifrån, säger han.

– Jag såg att det kom ytterligare en ambulans och en civil bil med blåljus innan vi åkte. Det kändes väldigt obehagligt alltihop, vi är rätt skärrade i familjen nu.

Den knivskurne mannen, som är i 20-årsåldern, fördes med ambulans till sjukhus.

Sjukhuset i Östersund uppger klockan 00:15 att den skadade mannen har medelsvåra till allvarliga skador. Tillståndet bedöms som allvarligt men inte livshotande.

Texten uppdateras.

Missa inte vår nya nyhetsapp för Iphone och Android:

Klicka här för att ladda hem för Iphone

Klicka här för att ladda hem för Android

Annons