Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung fotograf får stipendium

Petter Dahlström Persson, får årets stipendium ur Herbert och Ellen Carlssons konstfond.

Petter är född 1988 i Östersund men bor nu i Göteborg där han arbetar med fotografi som konstform och just har påbörjat en konstnärlig kandidatexamen vid Högskolan för fotografi, Göteborgs universitet.

Han får stipendiet med följande motivering: "Petter skapar genomtänkta och personliga fotografiska berättelser med sitt poetiska och samtidigt distinkta språk. Hans teman är komplexa men han gör dem allmänmänskliga. Framför hans bilder växer plötsligt de egna bilderna fram, liksom på baksidan av ens ögon. Han skapar med influenser från dadaismen och surrealismen kombinerat med teknisk skicklighet bilder av ett Nu, flyktigt och kvardröjande."

Herbert och Ellen Carlssons stipendium delas ut av Jämtlands läns konstförening. Stipendiebeloppet är 8000 kronor och utdelningen sker i samband med föreningens årliga medlemslotteri på Jamtli på lördag.