Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung flicka frias efter anklagelser om våldtäkt

Tingsrätten friar en ung flicka från misstankar om falsk tillvitelse.

Den unga flickan påstod sig ha blivit våldtagen, men åtalades i stället misstänkt för falsk tillvitelse efter en natt där hon haft samlag med tre personer.

De träffades vid en fotbollsplan. Flickan, hennes vän och pojkarna. De gick senare till en gemensam fest i länets östra delar. Där drack de alkohol och det hela slutade med att flickan hade samlag med tre pojkar. Enligt flickans vän var hon efteråt glad, men i efterhand har flickan anklagat två av pojkarna för våldtäkt.

Pojkarna anklagade flickan för att på falska grunder ha anklagat dem för detta. Meningarna om vad som hände går isär och det blev rättegång.

Pojkarna säger att de alla var med på det. Flickan lämnar splittrade uppgifter om i vilken ordning och med vem de olika samlagen skett. Hon hävdar att det hände mot hennes vilja.

Tingsrätten bedömer att flickan i vissa fall verkar tala osanning men det är svårt att bevisa. Möjligen är det så, resonerar de, att den så pass unga flickan kan ha haft svårt att berätta om det inträffade och att hennes bild av det hela därför sett olika ut vid olika tillfällen.

Flickan frias från misstankarna om falsk tillgivelse eftersom bevisningen inte håller.