Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Undervisningen för lätt för de snabblärda – nu ska skolan i Svenstavik ge eleverna mer utmaningar

Det var i slutet av 2017 som Skolinspektionen genomförde en kvalitetsgranskning på skolan i Svenstavik. Skolinspektionen tyckte att skolan borde bli bättre på att utmana elever och erbjuda mer utvecklande aktiviteter och utmana deras tänkande i högre grad.

Det var speciellt de elever som kommit långt i sitt lärande som behövde få mer utmanande övningar. Nu har skolans rektor inkommit med en plan till Skolinspektionen för att redovisa hur man ska kunna ytterligare vässa sin pedagogiska verklighet.

I planen ingår bland annat att lärarna ska få mer avsatt tid till att fördjupa sig i effektiva lärstrategier, vikten av ökad variation i undervisningen och skolan har dessutom utvecklat lektionsplaneringen.

Skolinspektionen är nöjd med åtgärdsplanen och tycker därmed att skolan åtgärdat de brister som påtalats från myndighetens sida.