Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Undernärd patient föll – dog senare

En patient på ett servicehus i länet ramlade ur sin säng tre gånger. Kort därefter dog patienten. Nu riktas kritik mot den ansvariga kommunen.

Annons

Händelserna inträffade 2011. Vid flera tillfällen hade det uppmärksammats att patienten var undernärd. Under hösten informerades anhöriga via telefon att patienten hade fallit ur sängen. Kort därefter avled patienten.

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, konstaterar att det saknas uppgifter i patientjournalen om de fallhändelser som inträffade. IVO finner att det finns skäl att kritisera medicinskt ansvarig sjuksköterska i kommunen för att inte ha säkerställt ändamålsenlig hälso- och sjukvård av god kvalitet. Även kommunen kritiseras för att inte ha planerat, lett och kontrollerat verksamheten på ett sådant sätt att den uppfyllde kravet på god vård.